Historien bag

Fra Kogtved Søfartsskole til 43 eksklusive seniorboliger.
Få et indblik i ejendommens omfangsrige historie.

Mærk historiens vingesus

Kogtved Søfartsskole blev grundlagt i 1943 af Rederiet J. Lauritzen. Ved udbruddet af 2. verdenskrig vurderede man nemlig, at det ikke længere var sikkerhedsmæssigt forsvarligt at uddanne rederiets kommende skibsofficerer på sejlskibene.

Søfartsskolen tog derfor sit udgangspunkt i en stor rødstensvilla i Kogtved, som blev opført tilbage i 1920. Bygningerne blev senere udvidet i 1956, 1961 og 1984. I 2000 blev Kogtved Søfartsskole købt af Rederiet A.P. Møller, som et år senere valgte at sammenlægge Kogtved Søfartsskole med Svendborg Maskinmesterskole, Svendborg Navigationsskole og A.P. Møllers Værkstedsskole – alle nu under navnet “SIMAC” Svendborg International Maritime Academy.

I 2005 valgte Rederiet A.P. Møller at trække sig ud af SIMAC og den 1. juli 2008 nedlagde Rederiet officielt Kogtved Søfartsskole. I 2009 blev bygningerne købt af et konsortium med skibsreder Niels Højlund i spidsen. Bygningerne har sidenhen stået uden fast anvendelse – indtil nu, hvor Humlebo Gruppen omdanner Søfartsskolen til 43 seniorboliger i Svendborg.

Anokdoter fra tiden på Kogtved Søfartsskole

Tidligere hovmester, Mogens Bryghler, giver et indblik i ejendommens omfangsrige historie. Se videoen og mærk historiens vingesus.

Tag på en allersidste tur tilbage til dagene på Kogtved Søfartsskole

“I 13 år har den stået tom. Men nu varer det ikke længe, før håndværkerne rykker ind og omdanner de fine, gamle bygninger til boliger.” 
Sydfyn For Livet har været forbi Kogtved Søfartsskole for at tage en allersidste tur tilbage til dengang, Søfartsskolen hørte under Rederiet J. Lauritzen.

Fotos: ©Sydfynforlivet.dk

Fra Søfartsskole til seniorboliger

Den gamle Søfartsskole er i fuld gang med at blive renoveret til 43 eksklusive seniorboliger på Kogtvedsund. Du kan følge med i byggeriet i vores to timelapses herunder.

Ansøg om bolig

Bolig 0.01
Adresse: Kogtvedvænget 17, ST. TV.

OBS! Er du enlig, bedes du blot trykke "næste"